Lisnata pogača sa uvrnutim krajevima – Milica Živković

Lisnata pogača sa uvrnutim krajevima.

Sastojci:

  • 600 gr brašna,
  • 2 jajeta,
  • 0,5 dl ulja,
  • 1/3 kvasca,
  • 3 dl mešavine vode i mleka,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 100 gr margarina.

Priprema:

  • U mlaku mešavinu vode i mleka staviti kvasac, šećer i kašiku brašna i ostaviti da naraste.
  • U posudu staviti brašno, so, ulje, 1 jaje i nadošli kvasac i ostatak mešavine vode i mleka i zamesiti meko testo, pokriti i ostaviti 45 minuta da narasta.
  • Nadošlo testo podeliti na 5 loptica.
  • Svaku lopticu razvaljati veličine tepsije i staviti na papir za pečenje i svaku premazati omekšalim margarinom, zadnju ne premazivati.
  • Na sredinu testa staviti tj.označiti sa srednjom čašom.
  • Od ivice čaše testo raseći prvo na 4 dela i sva 4 dela po 4 dela tako da se dobije 16 loptica.
  • Svaku lopticu uvrnuti po 3 puta i prebaciti u tepsiju sa papirom.
  • Ostaviti 30 minuta da narasta.
  • Umutiti jaje, premazati pogaču i na sredini posuti susasom i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Milica Živković

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Lisnata pogača sa uvrnutim krajevima – Milica Živković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.