Malinasta čoko fantazija – Dana Drobnjak

RECEPT PRIPREMILADana Drobnjak

Malinasta čoko fantazija – torta fantastičnog ukusa.

Malinasta čoko fantazija – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Malinasta čoko fantazija – torta fantastičnog ukusa.

Za kore:

  • 150 gr čokolade
  • 150 gr putera
  • 6 komada belanaca
  • 150 gr šećera
  • 6 komada žumanaca
  • 50 gr šećera
  • 150 gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil od malina:

  • 500 gr malina
  • 4 kašike šećera
  • 2,5 dcl vode
  • 1 kesica puding od maline
  • 2 kašike gustina

Za ganache fil:

  • 6 dl pavlake za šlag
  • 300 gr čokolade

Za svetli fil:

  • 3 dl pavlake za šlag
  • 3 kašike šećera
  • 100 gr karamele od lešnika (sitno seckane)
  1. Na tihoj vatri u posudi istopiti 150 gr putera i 150 gr čokolade. Ostaviti da se prohladi.
  2. Umutiti 6 belanaca sa 150 gr šećera. Posebno umutiti 6 žumanaca sa 50 gr šećera, dodati prohladjenu čokoladu i dodati 150 gr brašna i prašak za pecivo. Umutiti dobro masu pa muteći dodavati kašiku po kašiku umućena belanca. Umućenu masu staviti u kalup prečnika 24 cm. Peći na 170 stepeni 30 minuta.
  3. Pečenu koru dobro ohladiti i vodoravno preseći 2 puta da dobijemo 3 kore.

Fil od malina:

  1. U maline( ja koristim zamrznute) staviti 1,5 dcl vode. Dobro izblendirati dodati 4 kašike vode i staviti na vatru da proključa. Umutiti 1 puding od malina sa 1 dcl vode i 2 kašike gustina, dodati u maline i kuvati. Kad se skuva i malo prohladi premazati sve 3 kore i ostaviti da se maline ohlade.

Za ganache fil:

  1. U posudu staviti 6 dcl slatke pavlake i 300 gr izlomljene čokolade. Zagrevati da se čokolada istopi ( masa ne sme da provri), i ostaviti da se dobro ohladi i umutiti mikserom.

Beli fil:

  1. Umutiti 3 dcl pavlake za šlag sa 3 kašike šećera i dodati 100 gr seckanih karamela od lešnika.
  2. Filovati tortu. Kora premazana sa filom od malina pa sloj ganache fila, pa beli fil sa karamelom, 2 kora sa malinama, ganache fil, beli fil sa karamelom, 3 kora sa malinama i po vrju ganache fil.
  3. Ostatkom ganache fila ukrasiti tortu.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Malinasta čoko fantazija – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.