Najbolji recept meseca decembra 2014.

Najbolji recept meseca decembra 2014. je: Posno predjeloMarina Ignjatović.

Rang lista recepata u decembru 2014:

Broj poseta objavljenim receptima na sajtu www.recepti-kuvar.rs, za mesec decembar 2014. (prilikom pregleda 04.01.2015. u 9:55h), za prvih 10 pozicija:

1Posno predjelo – Marina Ignjatović1756
2Posna medena pita – Slađana Šćekić1249
3Posni slavski kolači – Marina Ignjatović974
4Kakao-med kolač (posno) – Slađana Šćekić632
5Vanila keksići – Slađana Šćekić475
6Šampita – brza i provereno dobra – Ana Vuletić472
7Medenjaci – Marina Ignjatović404
8Bele rum kokos kuglice – Kristina Gašpar374
9Posna sarma sa bundevom – Kristina Gašpar351
10Korpice sa suvim voćem – Kristina Gašpar308

 

Posno predjelo – Marina Ignjatović

Posno predjelo – odlično predjelo za predstojeće slave.

Posno predjelo - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • – Kuglice sa kikirikijem –
  • 50 – 100 gr margarina
  • 150 gr mlevenih posnih pereca
  • 150 gr mlevenih posnih krekera
  • 5 -6 kašika pečenog mlevenog kikirikija
  • 100 gr majoneza
  • -Kuglice sa maslinama-
  • 500 gr krompira
  • 100 gr margarina
  • 100 gr posnog kačkavalja
  • so
  • masline
  • susam
  • – Rolat sa tunjevinom i ajvarom –
  • 2 lista oblande
  • 1 konzerva tunjevine
  • 100 gr margarina
  • 50 gr pečenog susama
  • 100 gr šećerca
  • 4 – 5 seckana kisela krastavčića
  • 3 kašike ajvara
  • – Punjeni francuz –
  • 1 francuski hleb
  • 100 gr margarina
  • 1 konzerva tunjevine
  • 100 gr kuvanog šećerca
  • 100 gr kuvane seckane šargarepe
  • so
  • – Slane kocke od spanaća –
  • Kora :
  • 23 kašike brašna
  • 200 gr spanaća
  • 1 dl ulja
  • 1 dl kisele vode
  • 1 dl piva
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so
  • Fil :
  • 100 gr majoneza
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • 50 gr pečenog susama

Priprema

Korak 1

-Kuglice sa maslinama- Skuvati krompir kao za pire , ispasirati, dodati margarin , rendani kačkavalj i so.Sve dobro promešati ,ohladiti pa praviti kuglice i u svaku staviti po jednu maslinu bez koščice.Kuglice uvaljati u prženi susam i odozgo staviti kolut masline. Po želji svaku kuglicu staviti na kreker gde je predhodno stavljeno malo posnog majoneza kako bi se zalepile.

Korak 2

– Kuglice sa kikirikijem – Penasto umutiti margarin pa dodati perece , krekere , kikiriki i majonez.Praviti kuglice , uvaljati u seckani kikiriki i po želji svaku staviti na kreker sa malo majoneza.

Korak 3

– Rolat sa tunjevinom i ajvarom – Tunjevinu i margarin izmiksati u blenderu pa dodati susam , kuvani šećerac , krastavčiće i ajvar.Oblandu staviti između dve mokre krpe i omekšati je pa urolati i skloniti krpu.Naneti fil na oblandu urolati i ostaviti da se stegne.

Korak 4

– Punjeni francuz – Francuski hleb preseći na pola pa izvaditi sredinu i izmrviti.Margarin i tunjevinu umutiti pa dodati sredinu hleba , šećerac , šargarepu i soli po ukusu.Smesom puniti hleb umotati u foliju i ostaviti da se stegne.

Korak 5

– Slane kocke od spanaća – U dublju posudu sjediniti brašno , prašak za pecivo , so ,ulje , kiselu vodu , pivo i spanać.Napraviti kompaktnu masu i sipati u pleh obložen papirom za pečenje.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru dok ne porumeni.Pečenu koru iseći uzduž na tri jednaka dela i ostaviti da se ohladi. Odvojiti malo majoneza i kačkavalja za gornju koru a od ostatka sjediniti sa susamom i filovati dve kore.Zadnju koru premazati majonezom i posuti kačkavaljem.Ostaviti da se stegne pa seći na kockice.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept meseca decembra 2014.

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.