Necina torta.
Necina torta, sastojci:
- 300 grama pečenih krupno mlevenih lešnika,
- 700 ml slatke pavlake,
- 250 gr mlečne čokolade,
- 200 gr bele čokolade za kuvanje,
- 200 gr crne čokolade za kuvanje,
- 500 gr maskarpone sira,
- 150 gr šećera u prahu.
Za ukrašavanje okolo torte:
- 6 malih pakovanja ili 4 velika pakovanja Kinder čokolade.
Necina torta, priprema:
Kora:
- 300 grama pečenih i krupnije mlevenih lešnikai 200 gr otopljene čokolade za kuvanje spojiti i staviti u kalup za tortu i pritiskajući napraviti koru.
Fil I:
- Umutiti 500 gr maskarpone sira sa 150 gr šećera u prahu i dodati otopljenju mlečnu čokoladu 250 g.
- Umutiti 350 ml slatke pavlake dodati u pripremljeu masu od sira i šećera.
- Dobijeni fil rasporediti preko kore u kalupu za tortu.
Fil II:
- Otopiti 200 gr bele čokolade za kuvanje.
- Slatku pavlaku 150 ml umutiti i dodati joj otopljenu belu čokolasu.
- Dobijeni fil staviti preko prvog fila i ostaviti tortu u frižider da se stegne.
Glazura:
- Pripremiti glazuru od 200 ml slatke pavlake koja se zagreje i u nju se stavi 200 gr crne čokolade i mešati sa izlomljenom čokoladom da se otopi.
- Glazuru preliti preko torte i ostaviti da se glazura stegne.
Ohladjenu tortu izvaditi iz kalupa za tortu i staviti na tacnu a onda okolo redjati kinder čokoladeu.
Pošto je torta pravljena za dečiji rođendan ukrašena je i sa figuricama i cvetićima.
Jelica Podraščanin
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!