Norveška božićna trpeza
Norveška božićna trpeza

Beograd, 26. novembar 2015. godineMETRO & CPG škola kuvanja je od ove sezone počela sa novim ciklusom pod nazivom “Diplomatic Edition” u kojem svoje specijalitete predstavljaju strane ambasade u Beogradu. U METRO Horeca centru, Norveška ambasada imala je tu čast da prva predstavi gastronomske čari svoje zemlje.

Uz pomoć glavnog kuvara Horeca centra Uroša Uroševića i Dejana Maksimovića, kuvara norveške ambasade, glavni učesnici u pripremanju norveških specijaliteta bili su Ambasador Norveške sa svojom porodicom, zaposleni u ambasadi kao i predstavnici norveških firmi u Srbiji.

Norveška božićna trpeza
Norveška božićna trpeza

Tema je bila “norveška božićna trpeza”, a na meniju su se našli neizostavni losos u kombinaciji sa omletom i vlašcem, koji veoma podseća na našu kajganu sa lukom, zatim kao glavno jelo, svinjska rebra sa dinstanim kupusom i krompirom, odlična kombinacija slanog i slatkog ukusa, i za kraj poslastica – sutlijaš na norveški način. Interesantan običaj je da se za Božić u sutlijaš stavi badem i onaj ko ga pronađe u svojoj porciji imaće sreću tokom cele godine, slično našoj česnici, što je pokazatelj da se tradicije u nekim obrisima prepliću.

Druženje je kao i uvek začinila vinarija Tikveš sa svojim vrhunskim vinima. Svi učesnici su imali priliku da uživaju u crvenoj sorti “Vranec”, belom vinu “Muscat Ottonel” kao i roze ”Alexandria Couve” koja su idealno spojena uz specijalitete koje su svi prisutni imali priliku da probaju.

Školu kuvanja METRO Cash & Carry Srbija organizuje uz podršku licencnog časopisa posvećenog kulinarstvu “Jaime” koji izdaje Color Press grupa. Cilj Škole kuvanja je popularizacija gastronomije u Srbiji i upoznavanje sa specijalitetima i ukusima najpoznatijih svetskih kuhinja.

Naredno druženje i pripremanje nacionalnih specijaliteta rezervisano je za ambasadu Švajcarske.

Izvor: saopštenje za javnost, Metro Cash & Carry Srbija

[recipe]

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!