Ima simpatičan naziv – Šakšuka, pa mi je i to bila dodatna inspiracija za naučiti kako se sprema.
Jedno od zanimljivijih jela koje sam videla kod prijateljice, inače se sprema u Izraelu i sličnim zemljama kao doručak, ali može biti i ručak i večera.
Šakšuka (Shakshuka) – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Ima simpatičan naziv – Šakšuka, pa mi je i to bila dodatna inspiracija za naučiti kako se sprema.
- 3 kašike maslinovog ulja (extra virgin)
- 1 glavica crnog luka (seckanog sitno na kriške)
- 1 komad crvene paprike (veće, seckane na tanke kriške)
- 3 čen belog luka (sitno seckanog/presovanog)
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica aleve paprike
- 0,125 kašičice ljute tucane paprike ((opciono))
- 1 konzerva sosa od paradajza sa komadićima paradajza
- 6 komada jaja (razbijena na oko)
- so
- biber
- korijander (ili peršun)
- U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje i dodajte crni luk i crvenu slatku papriku. Posolite i pecite oko 20ak minuta, dok paprika malo ne omekša i luk dobije zlatnu boju.
- Nakon 20ak minuta, dodajte beli luk i promešajte na vatri oko 2 minuta. Sada možete da dodate začine: kim, alevu papriku, biber i tucanu papriku ako volite ljuto.
- Dodajte konzervu seckanog paradajza sa sosom i kuvajte još oko 10minuta uz mešanje.
- Možete sada po izboru i dodati feta sir ili neki drugi ako volite, ali ovaj korak je opcioni.
- Preko sosa razbite 6 jaja kao za jaja na oko. Posolite i dodajte bibera po ukusu preko jaja.
- Stavite u predhodno zagrejanu rernu na 200c oko 10 minuta dok jaja ne budu gotova.
- Preko jaja pospite svež korijander ili peršun. Poslužite.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!