Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Šakšuka (Shakshuka) – Ana Vuletić

0

Ima simpatičan naziv – Šakšuka, pa mi je i to bila dodatna inspiracija za naučiti kako se sprema.

Jedno od zanimljivijih jela koje sam videla kod prijateljice, inače se sprema u Izraelu i sličnim zemljama kao doručak, ali može biti i ručak i večera.

Šakšuka - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Šakšuka – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Šakšuka - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Šakšuka (Shakshuka) - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Ima simpatičan naziv - Šakšuka, pa mi je i to bila dodatna inspiracija za naučiti kako se sprema.
Obrok Doručak, Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Malteška
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 50 minutes

Sastojci

  • 3 kašike maslinovog ulja extra virgin
  • 1 glavica crnog luka seckanog sitno na kriške
  • 1 komad crvene paprike veće, seckane na tanke kriške
  • 3 čen belog luka sitno seckanog/presovanog
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 0,125 kašičice ljute tucane paprike (opciono)
  • 1 konzerva sosa od paradajza sa komadićima paradajza
  • 6 komada jaja razbijena na oko
  • so
  • biber
  • korijander ili peršun

Uputstvo za pripremu

  1. U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje i dodajte crni luk i crvenu slatku papriku. Posolite i pecite oko 20ak minuta, dok paprika malo ne omekša i luk dobije zlatnu boju.
  2. Nakon 20ak minuta, dodajte beli luk i promešajte na vatri oko 2 minuta. Sada možete da dodate začine: kim, alevu papriku, biber i tucanu papriku ako volite ljuto.
  3. Dodajte konzervu seckanog paradajza sa sosom i kuvajte još oko 10minuta uz mešanje.
  4. Možete sada po izboru i dodati feta sir ili neki drugi ako volite, ali ovaj korak je opcioni.
  5. Preko sosa razbite 6 jaja kao za jaja na oko. Posolite i dodajte bibera po ukusu preko jaja.
  6. Stavite u predhodno zagrejanu rernu na 200c oko 10 minuta dok jaja ne budu gotova.
  7. Preko jaja pospite svež korijander ili peršun. Poslužite.

Beleške

Opciono možete koristiti i druge vrste paprike.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.