Norveška božićna trpeza u METRO Horeca centru

Beograd, 26. novembar 2015. godineMETRO & CPG škola kuvanja je od ove sezone počela sa novim ciklusom pod nazivom “Diplomatic Edition” u kojem svoje specijalitete predstavljaju strane ambasade u Beogradu. U METRO Horeca centru, Norveška ambasada imala je tu čast da prva predstavi gastronomske čari svoje zemlje.

Uz pomoć glavnog kuvara Horeca centra Uroša Uroševića i Dejana Maksimovića, kuvara norveške ambasade, glavni učesnici u pripremanju norveških specijaliteta bili su Ambasador Norveške sa svojom porodicom, zaposleni u ambasadi kao i predstavnici norveških firmi u Srbiji.

Norveška božićna trpeza
Norveška božićna trpeza

Tema je bila “norveška božićna trpeza”, a na meniju su se našli neizostavni losos u kombinaciji sa omletom i vlašcem, koji veoma podseća na našu kajganu sa lukom, zatim kao glavno jelo, svinjska rebra sa dinstanim kupusom i krompirom, odlična kombinacija slanog i slatkog ukusa, i za kraj poslastica – sutlijaš na norveški način. Interesantan običaj je da se za Božić u sutlijaš stavi badem i onaj ko ga pronađe u svojoj porciji imaće sreću tokom cele godine, slično našoj česnici, što je pokazatelj da se tradicije u nekim obrisima prepliću.

Druženje je kao i uvek začinila vinarija Tikveš sa svojim vrhunskim vinima. Svi učesnici su imali priliku da uživaju u crvenoj sorti “Vranec”, belom vinu “Muscat Ottonel” kao i roze ”Alexandria Couve” koja su idealno spojena uz specijalitete koje su svi prisutni imali priliku da probaju.

Školu kuvanja METRO Cash & Carry Srbija organizuje uz podršku licencnog časopisa posvećenog kulinarstvu “Jaime” koji izdaje Color Press grupa. Cilj Škole kuvanja je popularizacija gastronomije u Srbiji i upoznavanje sa specijalitetima i ukusima najpoznatijih svetskih kuhinja.

Naredno druženje i pripremanje nacionalnih specijaliteta rezervisano je za ambasadu Švajcarske.

Izvor: saopštenje za javnost, Metro Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Norveška božićna trpeza u METRO Horeca centru

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.