Održan TESTIVAL 00000Održan TESTIVAL #4 - radionica Neka zamirišu salčići - Katarina Kaja Petrović Gastronomad - foto Bojan Stevanović
Održan TESTIVAL 00000Održan TESTIVAL #4 - radionica Neka zamirišu salčići - Katarina Kaja Petrović Gastronomad - foto Bojan Stevanović

TESTIVAL – GDE TESTO DIŠE I MIRIŠE!

Za vikend 05. i 06. marta 2022. godine, Dom omladine Beograda, bio je DOM ZDRAVE HRANE, održan je TESTIVAL #4. Osim proizvoda od testa, tradicionalno omiljenih u svim krajevima Srbije, mogli su da se degustiraju i kupe mnogi zdravi, organski proizvodi malih proizvođača hrane iz Srbije.

Tokom dva TESTIVALSKA dana, osim prodajne izložbe preko trideset pet izlagača domaćih, zanatskih pripremljenih proizvoda, na glavnoj bini sale Amerikana Doma omladine Beograda, posetioci i svi prisutni su uživali u zanimljivim radionicama. Tema radionica ovog TESTIVALA #4 bili su SALČIĆI.

Po prvi put na nekom od TESTIVALA, bilo je moguće da se sve što se dešava na demonstracionom stolu, vidi i na velikom platnu na bini. Bilo je to, jedno potpuno novo i posebno iskustvo za sve posetioce TESTIVALA #4.

Organizatori duguju posebnu zahvalnost svim demonstratorima: velikim profesionalcima i prijateljima iz Metro HoReCa centra, koje su predvodili dr Milica Aleksić i Nebojša VeselinovićNemanji Kosmajcu, poslastičaru sa 17 godina iskustva; Katarini Petrović – Kaji Gastronomad, koja snima serijal Gastronomad za RTS 1, Dejanu Iliću, nosiocu srebrne medalje sa Svetskog kupa u karvingu. Dragi prijatelji iz Saveza udruženja za mentalno nedovoljno razvijene osobe Srbije, bili su opet na TESTIVALU i kroz druženje Dejanom Ilićem, učili su kako se prave salčići.

Osim radionica, TESTIVAL #4 krasila su i dva sjajna diskusiona panela, čiji su učesnici razgovarali o istorijatu kulture ishrane u Srbiji i tradicionalnim poslasticama. Učesnici su bili: prof dr Slađana Šobajićdr Biljana ĐorđevićDragana PopovDanijela PetrovićKatarina PetrovićDragan Đorđević.

Poznati radijski i medijski konsultant, Uroš Bogdanović, bio je domaćin svih dešavanja.

Viktorija Vujović Pavlica, sopran Narodnog pozorišta u Beogradu, koja je, osim što je radila karving majstorije sa Dejanom Ilićem, svojim glasom obojila je završnicu TESTIVALA #4.

Svi ljubitelji proizvoda od testa i TESTIVALA, a koji nisu mogli lično da budu prisutni, mogu da pogledaju kako je sve to izgledalo, u samo 60 sekundi, objektivom kamere Željka Blagojevića, na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=Ixf6rmvpeWc

TESTIVAL #4 ŠAMPIONI:

– NAJBOLJI IZLAGAČ TESTIVALA #4: BB medenjaci

– NAJBOLJI PROIZVOD OD TESTA TESTIVALA #4: Fitness hleb sa semenkama, Rada Bogojev

– NAJBOLJI PROIZVOD “U LJUBAVI SA TESTOM” TESTIVALA #4: Urmolada

Organizatori TESTIVALA najavljuju izdanje #5 za sredinu oktobra 2022. godine.

Tradicionalno, pokrovitelj TESTIVALA bila je Turistička organizacije Srbije.

HASHTAG: #TESTIVAL, #TESTIVAL2022

Video: Željko Blagojević
Fotografije
: Bojan Stevanović

Održan TESTIVAL #4 - najbolji izlagač BB medenjaci - foto Bojan Stevanović
Održan TESTIVAL #4 – najbolji izlagač BB medenjaci – foto Bojan Stevanović
Održan TESTIVAL #4 - najbolji proizvod u ljubavi sa testom Urmolada - foto Bojan Stevanović
Održan TESTIVAL #4 – najbolji proizvod u ljubavi sa testom Urmolada – foto Bojan Stevanović
Održan TESTIVAL 00000Održan TESTIVAL #4 - radionica Neka zamirišu salčići - Katarina Kaja Petrović Gastronomad - foto Bojan Stevanović
Održan TESTIVAL 00000Održan TESTIVAL #4 – radionica Neka zamirišu salčići – Katarina Kaja Petrović Gastronomad – foto Bojan Stevanović
Održan TESTIVAL #4 - foto Bojan Stevanović
Održan TESTIVAL #4 – foto Bojan Stevanović

Zvanični TESTIVAL sajtwww.testival.rs
FB stranicahttps://www.facebook.com/FestivalTestival
Instagram: https://instagram.com/festivaltestival
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCjSisT1pPAcvAiV6cH1tOZw

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!