NAJBOLJI SALČIĆI SRBIJE – TESTIVAL #4 i Recepti i Kuvar online proglasili su najbolje salčiće Srbije

NAJBOLJI SALČIĆI SRBIJE – TESTIVAL #4 i Recepti i Kuvar online proglasili su najbolje salčiće Srbije. 

Sajt Recepti i kuvar online već 8 godina istrajno prikuplja najbolje tradicionalne recepte u Srbiji. I svake godine proglašava najbolje. Za prošlu godinu, tema je bila: salčići, u potpunosti usklađeno sa temom radionica TESTIVALA #4.

Tokom 2021. godine prikupljeno je mnogo različitih tradicionalnih recepata za salčiće. Posebno su se izdvojile finalistkinje: Danijela Žikić, Jelena Nikolić, Sandra Stojiljković Cvetković, Milica Živković, Rada Bogojev, Vesna Pavlović, Gvozdena Živković, Jelica Podraščanin.

Ovaj put, nažalost, nismo bili u mogućnosti da sve njihove recepte isprobamo i uživamo u ukusima, pa smo prepustili odluku posetiocima sajta i kanalima na društvenim mrežama. Glasanje se završilo 31.01.2022. i analizirali smo sve aktivnosti naših posetilaca i pratilaca.

Sa ukupnih 21.448 pregleda, lajkova, komentara, nosilac laskave titule i recepta „najbolji salčići Srbije za 2021. godinu“… je Rada Bogojev!

TESTIVAL #4 i Recepti i Kuvar online proglasili su najbolje salčiće Srbije - najbolji salčići Srbije - Rada Bogojev
TESTIVAL #4 i Recepti i Kuvar online proglasili su najbolje salčiće Srbije – najbolji salčići Srbije – Rada Bogojev

Unikatnu diplomu za najbolje salčiće Srbije, predala je Dragana Ilić, zamenik glavnog urednika sajta/portala Recepti i Kuvar online.

NAJBOLJI SALČIĆI SRBIJE

Salčići, sastojci:

  • 250 g mlevenog sala sobne temperature,
  • 30 g brašna za salo,
  • 1 kašika sirćeta,
  • 300 g brašna + 2 kašike po potrebi,
  • 15 g masti,
  • 1 jaje,
  • 100 ml belog vina,
  • malo soli,
  • džem za punjenje,
  • šećer u prahu.

Salčići, priprema:

  • U salo dodati sirće i 30 g brašna, umesiti.
  • Ostaviti sa strane.
  • U 300 g brašna dodati mast, jaje, so i polako sipati vino. Umesiti srednje mekano testo.
  • Salo podeliti na 2 x 1/4.
  • Testo razvući i premazati sa 1/4 sala. Preklopiti, premazati. Ostaviti u frižideru 30 minuta umotano u foliju.
  • Ponoviti sve i ostaviti 1 h u frižideru.
  • Tanko razvući i seći oblike.
  • Peći u vreloj rerni na 200 stepeni 25 do 30 minuta.
  • Ohlađeno posuti šećerom u prahu.

Rada Bogojev

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

NAJBOLJI SALČIĆI SRBIJE – TESTIVAL #4 i Recepti i Kuvar online proglasili su najbolje salčiće Srbije

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.