KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Rada Bogojev - Recepti i Kuvar online
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Rada Bogojev - Recepti i Kuvar online

NAJBOLJI SALČIĆI SRBIJE – TESTIVAL #4 i Recepti i Kuvar online proglasili su najbolje salčiće Srbije. 

Sajt Recepti i kuvar online već 8 godina istrajno prikuplja najbolje tradicionalne recepte u Srbiji. I svake godine proglašava najbolje. Za prošlu godinu, tema je bila: salčići, u potpunosti usklađeno sa temom radionica TESTIVALA #4.

Tokom 2021. godine prikupljeno je mnogo različitih tradicionalnih recepata za salčiće. Posebno su se izdvojile finalistkinje: Danijela Žikić, Jelena Nikolić, Sandra Stojiljković Cvetković, Milica Živković, Rada Bogojev, Vesna Pavlović, Gvozdena Živković, Jelica Podraščanin.

Ovaj put, nažalost, nismo bili u mogućnosti da sve njihove recepte isprobamo i uživamo u ukusima, pa smo prepustili odluku posetiocima sajta i kanalima na društvenim mrežama. Glasanje se završilo 31.01.2022. i analizirali smo sve aktivnosti naših posetilaca i pratilaca.

Sa ukupnih 21.448 pregleda, lajkova, komentara, nosilac laskave titule i recepta „najbolji salčići Srbije za 2021. godinu“… je Rada Bogojev!

TESTIVAL #4 i Recepti i Kuvar online proglasili su najbolje salčiće Srbije - najbolji salčići Srbije - Rada Bogojev
TESTIVAL #4 i Recepti i Kuvar online proglasili su najbolje salčiće Srbije – najbolji salčići Srbije – Rada Bogojev

Unikatnu diplomu za najbolje salčiće Srbije, predala je Dragana Ilić, zamenik glavnog urednika sajta/portala Recepti i Kuvar online.

NAJBOLJI SALČIĆI SRBIJE

Salčići, sastojci:

  • 250 g mlevenog sala sobne temperature,
  • 30 g brašna za salo,
  • 1 kašika sirćeta,
  • 300 g brašna + 2 kašike po potrebi,
  • 15 g masti,
  • 1 jaje,
  • 100 ml belog vina,
  • malo soli,
  • džem za punjenje,
  • šećer u prahu.

Salčići, priprema:

  • U salo dodati sirće i 30 g brašna, umesiti.
  • Ostaviti sa strane.
  • U 300 g brašna dodati mast, jaje, so i polako sipati vino. Umesiti srednje mekano testo.
  • Salo podeliti na 2 x 1/4.
  • Testo razvući i premazati sa 1/4 sala. Preklopiti, premazati. Ostaviti u frižideru 30 minuta umotano u foliju.
  • Ponoviti sve i ostaviti 1 h u frižideru.
  • Tanko razvući i seći oblike.
  • Peći u vreloj rerni na 200 stepeni 25 do 30 minuta.
  • Ohlađeno posuti šećerom u prahu.

Rada Bogojev

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!