Pasulj prebranac se služi topao ili hladan, sa dodatkom suvog mesa, sušene ili sveže kobasice, sušene paprike, ulja, itd. Recept za posni pasulj prebranac.
Pasulj prebranac – Recepti i Kuvar online
Pasulj prebranac se služi topao ili hladan, sa dodatkom suvog mesa, sušene ili sveže kobasice, sušene paprike, ulja, itd. Recept za posni pasulj prebranac.
- 1 kg pasulj tetovac
- 3 kašika ulje
- 1 komad crveni luk
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- 3 komada sušena crvena paprika
- Očistiti pasulj tetovac. Ukoliko imate mogućnosti, pre kuvanja, ostavite pasulj da prenoći naliven vodom. Stavite pasulj u šerpu da se kuva. Kad pasulj provri, bacite vodu.
- U drugu posudu sipajte ulje i dodajte sitno iseckani crveni luk. Pržiti luk dok ne porumeni.
- U sud za pečenje dodajte crveni luk, prokuvani pasulj, sušene crvene paprike, so i biber po ukusu. Po želji, možete dodati sušeno meso, sušene ili sveže kobasice, itd. Nalijte pasulj vodom, da ogrezne. Staviti u dobro zagrejanu rernu i pecite 1 – 2 sata, u zavisnosti od pasulja. Kada tečnost iščezne, a na pasulju se uhvati korica, prebranac bi trebalo da je gotov.
- Po želji, prebranac se može pre posluženja, može preliti zagrejanim uljem, koje je začinjeno ljutom paprikom.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!