Pasulj s pirinčem – Dana Drobnjak

Pasulj s pirinčem – super posno jelo.

Pasulj s pirinčem - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Pasulj s pirinčem – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Dana Drobnjak, blog Danina kuhinja >>>

Pasulj s pirinčem – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Pasulj s pirinčem – super posno jelo.

  • 400 gr crvenog pasulja
  • 2 komada šargarepe
  • 500 gr praziluka (beli deo)
  • 100 gr pirinča (dugog zrna)
  • 1 dl ulja
  • 3 čena belog luka (2-3 čena)
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 2 dl soka od paradajza
  • so
  • biber (mleveni)
  • peršun (seckani)
  1. Pasulj potopiti u vodu da stoji preko noći.
  2. Sutradan ocediti od vode naliti vodu kuvati od kad provri 5-10 minuta, ponovo ocediti doliti novu vodu i kuvati da se skuva.
  3. Na ulju pržiti 2 rendane šargarepe i seckani praziluk na kolutiće. Pržiti 10 minuta dodati opran i ocedjen pirinač, mlevenu crvenu papriku.
  4. U podmazanu posudu za pečenje staviti pasulj ocedjen od vode, dodati praziluk sa pirinčem, so, mleveni biber, seckani peršun, 2 dcl soka od paradajza,pasiran beli luk izmešati i naliti sa toplom vodom da ogrezne.
    Peći na 200 stepeni 30 minuta dok pirinač ne omekša i ne upije vodu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pasulj s pirinčem – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.