Pita sa grožđem.
Pita sa grožđem, sastojci:
- 500 g tanjih kora,
- 100 ml ulja,
- 3 vanilin šećera,
- 200 g šećera,
- 1 kg grožđa (ja sam dobila crno na poklon, to sam i koristila).
Pita sa grožđem, priprema:
- Zrna grožđa skinuti sa grozda, staviti u vanglu i dodati vanilin šećer i šećer. Sve izmešati.
- Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je sa uljem, zatim drugu.
- Na kraj kore poređati grožđe i urolati (nemojte staviti ni previše ni premalo grožđa) i tako redom, dok sve ne potrošite.
- Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa ređajte.
- Ja sam uzela okruglu tepsiju, obložila je papirom za pečenje i filovane kore ređala u krug.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne bude pečeno.
- Pečenu i prohlađenu pitu možete posuti šećerom u prahu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!