Pogača na parče, sa suvim bosiljkom – Gvozdena Živković

Pogača na parče, sa suvim bosiljkom.

Pogača na parče, sa suvim bosiljkom, sastojci:

  • 2,5 dl mleka
  • 1 šoljica (od crne kafe) ulja
  • 2 komada jaja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 parčeta kvasca
  • 500 grama brašna
  • 150 grama maslaca ili margarina
  • 2 kašike osušenog bosiljka

Pogača na parče, sa suvim bosiljkom, priprema:

  • U toplo mleko dodajte 1 kašiku šećera i kvasac, mešanjem otopite, dodajte jaja i ulje, sve mućenjem ujednačite.
  • U prosejano brašno dodajte so pa promešajte rukom. Dodajte masu sa kvascem i zamesite testo.
  • Ostavite pokriveno testo na toplom, pola sata da naraste.
  • Otopite maslac, premesite testo, rukom otkidajte komade testa, utopite ih u maslac, ređajte u podmazan kalup, pospite suvim bosiljkom.
  • Ponavljajte postupak dok utrošite testo, ostavite pogaču da naraste na toplom. Pecite je u zagrejanoj rerni na 200 stepeni tridesetak minuta.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pogača na parče, sa suvim bosiljkom – Gvozdena Živković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.