Pogača.
Pogača, sastojci:
- 30 kašika brašna,
 - 4 dl kiselog mleka,
 - 1 šolja ulja,
 - 1 kašičica suvog kvasca,
 - 1 kašičica soli,
 - 1 jaje.
 
Za premazivanje:
- 4 kašike mleka
 - 4 kašike vode
 
Pogača, priprema:
- U činiju stavite brašno, so, kvasac, dodajte ulje, jaje i kiselo mleko.
 - Umesiti testo da se ne lepi za ruke.
 - Tepsiju podmažite pospite brašnom i stavite u tepsiju rastanjenu pogaču.
 - Rernu zagrejte na 180 stepeni.
 - 4 kašike hladne vode pomešati sa 4 kašike mleka i premažite celu pogaču.
 - Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok pogača ne bude pečena.
 
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
