Pizza margarita sa četiri vrste sira. Odlična verzija italijanskog klasika. Feta sir daje bogat ukus koji poboljšava ovo jelo.
Pizza margarita, sastojci:
- četvrtina šolje maslinovog ulja
- 1 kašika mlevenog belog luka
- pola kašičice morske soli
- 4 kašike soka od paradajza
- paradajza, 8 manjih, narezanih na kolutove
- polupečene kore za picu, 2 komada, prečnika 30-32 cm
- 200 g seckanog sira mocarela
- 100 g rendanog tvrdog zrelog kačkavalja
- 10 listova svežeg bosiljka, opranih, osušenih ili jedna kašika sušenog bosiljka
- pola šolje sveže rendanog parmezana
- pola šolje izmrvljenog feta sira
Pizza margarita, priprema:
- Pomešajte maslinovo ulje, beli luk i so; dodajte sok od paradajza i ostavite da odstoji 15 minuta.
- Zagrejte rernu na 200 stepeni C.
- Premažite svaku koru za pizzu sa malo marinade od paradajza.
- Pospite kore za pizzu ravnomerno sirevima Mocarela i Fontina.
- Preko poređajte paradajz, pa pospite seckanim bosiljkom, parmezanom i feta sirom.
- Pecite u zagrejanoj rerni dok sir ne postane penasti i zlatno braon, oko 10 minuta.
Prijatno!
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!