Posna štrudla – Vesna Pavlović

Posna štrudla.

Posna štrudla, sastojci:

Za testo:

  • 350 g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca (10 g),
  • 3 kašike ulja,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 200 ml vode,
  • rendana limunova korica (po ukusu)
  • 1 prstohvat soli.

Za nadev:

  • 4 kašike džema od kajsija,
  • 100 g mlevenih oraha.

Za premazivanje:

  • po potrebi ulje.

Za posipanje:

  • po potrebi šećer u prahu,
  • 1 kesica vanilin šećera.

Posna štrudla, priprema:

Za testo:

  • U dublju posudu sipati brašno, dodati kvasac, so i izmešati.
  • Zatim, uliti mlaku vodu, dodati ulje, šećer, vanilin šećer, rendanu limunovu koricu i zamesiti testo.
  • Testo nauljuiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
  • Nadošlo testo premesiti još jednom i opet prekriti čistom kuhinjskom krpom, pa ostaviti da još jednom naraste.
  • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijom razviti u oblik pravougaonika.
  • Premazati džemom i posuti mlevenim orasima.
  • Pažljivo urolati i staviti u duguljasti kalup obložen pek-papirom.
  • Prekriti najlon kesom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
  • Za to vreme uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.
  • Premazati uljem i peći na 200 stepeni 40 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu kako štrudla ne bi gorela).
  • Gotovu štrudli izvaditi iz rerne, premazati je uljem i ostaviti da se prohladi.
  • Štrudlu izručiti na tacnu.
  • Šećer u prahu sjediniti sa vanilin šećerom i posuti štrudlu dok je još vruća.
  • Štrudlu seći na parćad željene veličine, servirati i poslužiti.

Savet: vreme je posta,tako da Vam predlažem da napravite ovu,veona ukusnu štrudlu,i posladite se.Koristila sam domaći džem od kajsija.Vi možete koristiti bilo koji džem-po sopstvem izboru.

Vrene pripreme: 120 minuta
Broj porcija: 6
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posna štrudla – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.