Posna štrudla – Vesna Pavlović

0
36
Posna štrudla - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Posna štrudla - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta

Posna štrudla.

Posna štrudla, sastojci:

Za testo:

  • 350 g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca (10 g),
  • 3 kašike ulja,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 200 ml vode,
  • rendana limunova korica (po ukusu)
  • 1 prstohvat soli.

Za nadev:

  • 4 kašike džema od kajsija,
  • 100 g mlevenih oraha.

Za premazivanje:

  • po potrebi ulje.

Za posipanje:

  • po potrebi šećer u prahu,
  • 1 kesica vanilin šećera.

Posna štrudla, priprema:

Za testo:

  • U dublju posudu sipati brašno, dodati kvasac, so i izmešati.
  • Zatim, uliti mlaku vodu, dodati ulje, šećer, vanilin šećer, rendanu limunovu koricu i zamesiti testo.
  • Testo nauljuiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
  • Nadošlo testo premesiti još jednom i opet prekriti čistom kuhinjskom krpom, pa ostaviti da još jednom naraste.
  • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijom razviti u oblik pravougaonika.
  • Premazati džemom i posuti mlevenim orasima.
  • Pažljivo urolati i staviti u duguljasti kalup obložen pek-papirom.
  • Prekriti najlon kesom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
  • Za to vreme uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.
  • Premazati uljem i peći na 200 stepeni 40 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu kako štrudla ne bi gorela).
  • Gotovu štrudli izvaditi iz rerne, premazati je uljem i ostaviti da se prohladi.
  • Štrudlu izručiti na tacnu.
  • Šećer u prahu sjediniti sa vanilin šećerom i posuti štrudlu dok je još vruća.
  • Štrudlu seći na parćad željene veličine, servirati i poslužiti.

Savet: vreme je posta,tako da Vam predlažem da napravite ovu,veona ukusnu štrudlu,i posladite se.Koristila sam domaći džem od kajsija.Vi možete koristiti bilo koji džem-po sopstvem izboru.

Vrene pripreme: 120 minuta
Broj porcija: 6
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!