KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: Posne vanilice – Vesna Pavlović

Posne vanilice.

Posne vanilice, sastojci:

Za testo:

  • 200 g posnog margarina,
  • 120 g šećera u prahu,
  • 400 g brašna,
  • 1 limun,
  • 50 g mlevenih oraha.

Za spajanje:

  • po potrebi džem.

Za valjanje vanilica:

  • po potrebi šećer u prahu.

Posne vanilice, priprema:

Za testo:

  • Margarin sobne temperature i šećer u prahu umutiti mikserom.
  • Dodati rendanu koru limuna i od celog ceđenog limuna polovinu soka.
  • Dodati mlevene orahe i lagano umutiti mikserom. Postepeno dodavati brašno i mutiti mikserom.
  • Testo izručiti na radnu površinu, posuti brašnom i premesiti. Oklagijom razviti u veliki krug. Manjom modlom (ili rakijskom čaśicom) vaditi krugove. Ređati ih u pleh obložen pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta.
  • Izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade. Spajati ih džemom, valjati u šećer u prahu, servirati i poslužiti.

Savet: voditi računa o tome da se ne prepeku, da ostanu bele. Koristila sam domaći džem od kajsije koji sam ja kuvala. Vi možete koristiti džem po sopstvenom izboru. Svakako,  dobijate veoma ukusne vanilice koje se tope u ustima. Prijatno!

Vreme pripreme: 60 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: Posne vanilice – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.