KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: Posne vanilice – Vesna Pavlović

0
544
Posne vanilice - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Posne vanilice - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta

Posne vanilice.

Posne vanilice, sastojci:

Za testo:

  • 200 g posnog margarina,
  • 120 g šećera u prahu,
  • 400 g brašna,
  • 1 limun,
  • 50 g mlevenih oraha.

Za spajanje:

  • po potrebi džem.

Za valjanje vanilica:

  • po potrebi šećer u prahu.

Posne vanilice, priprema:

Za testo:

  • Margarin sobne temperature i šećer u prahu umutiti mikserom.
  • Dodati rendanu koru limuna i od celog ceđenog limuna polovinu soka.
  • Dodati mlevene orahe i lagano umutiti mikserom. Postepeno dodavati brašno i mutiti mikserom.
  • Testo izručiti na radnu površinu, posuti brašnom i premesiti. Oklagijom razviti u veliki krug. Manjom modlom (ili rakijskom čaśicom) vaditi krugove. Ređati ih u pleh obložen pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta.
  • Izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade. Spajati ih džemom, valjati u šećer u prahu, servirati i poslužiti.

Savet: voditi računa o tome da se ne prepeku, da ostanu bele. Koristila sam domaći džem od kajsije koji sam ja kuvala. Vi možete koristiti džem po sopstvenom izboru. Svakako,  dobijate veoma ukusne vanilice koje se tope u ustima. Prijatno!

Vreme pripreme: 60 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!