Posne vanilice – Vesna Pavlović

0
238
Posne vanilice - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Posne vanilice - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Posne vanilice.

Posne vanilice, sastojci:

Za testo:

  • 200 g posnog margarina,
  • 120 g šećera u prahu,
  • 400 g brašna,
  • 1 limun,
  • 50 g mlevenih oraha.

Za spajanje:

  • po potrebi džem.

Za valjanje vanilica:

  • po potrebi šećer u prahu.

Posne vanilice, priprema:

Za testo:

  • Margarin sobne temperature i šećer u prahu umutiti mikserom.
  • Dodati rendanu koru limuna i od celog ceđenog limuna polovinu soka.
  • Dodati mlevene orahe i lagano umutiti mikserom. Postepeno dodavati brašno i mutiti mikserom.
  • Testo izručiti na radnu površinu, posuti brašnom i premesiti. Oklagijom razviti u veliki krug. Manjom modlom (ili rakijskom čaśicom) vaditi krugove. Ređati ih u pleh obložen pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta.
  • Izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade. Spajati ih džemom, valjati u šećer u prahu, servirati i poslužiti.

Savet: voditi računa o tome da se ne prepeku, da ostanu bele. Koristila sam domaći džem od kajsije koji sam ja kuvala. Vi možete koristiti džem po sopstvenom izboru. Svakako,  dobijate veoma ukusne vanilice koje se tope u ustima. Prijatno!

Vreme pripreme: 60 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme:lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović