Rozenka s makom – savršeni spoj bele čokolade i maka oduševiće vaša nepca i raznežiti čulo mirisa.
Rozenka s makom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Rozenka s makom – savršeni spoj bele čokolade i maka oduševiće vaša nepca i raznežiti čulo mirisa.
za fil:
- 1 pakovanje Rozen kora za tortu
- 300 gr šećera
- 3 dl mleka
- 300 gr mak (mleveni)
- 100 gr keks (mleveni)
- 250 gr margarina
za glazuru;
- 150 gr bele čokolade
- 3 kasika ulja
- 20 gr secerne perle
- Mleko i secer stavite u odgovarajucoj posudi i pustiti da provri.Smanjiti temperatutu i pustite da vri 2-3 minuta.Skloniti sa vatre i dodati mleveni mak.Izmesati dobro.Zatim dodajte keks i opet promesajte da bude kompaktna smesa.Dodajte sitno secen margarin i mesajte dok se ne otopi.Toplim filom mazati kore.Po 4 kasika je dovoljno za jednu koru.Poslednja kora se ne maze.Pritisnuti tezim predmetom i dobro rashladiti.
Za glazuru je potrebno da cokoladu i ulje rastopite na laganoj vatri i prelijte ceo kolac.Dekorisite secernim perlama.
Dobro rasladiti.Seci na snite. - Uzivati u predivnom ukusu maka i bele cokolade.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!