Ruže od testa – Suzana Mitić

Ruže od testa – Suzana Mitić

Ruže od testa – vrlo dekorativne, hrskave i fine. Podsećaju na ruže.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ruže od testa – Suzana Mitić

  • 2 jajeta
  • 1 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 1 dl vode
  • kockica kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 1 kasika ravnasoli
  • gr oko 900brasna
  • 200 gr pileceg parizera
  • 1 zumance
  • 2 kasike jogurta
  • malo susama
  1. U mlako mleko dodati secer,so,vodu,ulje,jaja i kockicu kvasca i zamesiti testo.Ostaviti na toplom da nadodje.
  2. Nadoslo testo podeliti na dva dela.Razvuti testo u obliku pravougaonika na 2-3 cm debljine.Nozem iseci trake na 2×5 cm .Kolutove salame preseci na pola.Na svakom pravougaoniku poredjati polovinu salame ali tako da malo viri van pravougaonika.Uviti rolatice.
  3. Postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa.Poredjati u plehu.Ostaviti 10-ak minuta da krenu.Umutiti zumanac sa jogurtom i premazati cetkicom svaku ruzu.Posuti susamom.Peci na 200 C dok ne porumeni.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.