Sirup od cvekle, jabuke, šargarepe i limuna – Gvozdena Živković

Sirup od cvekle, jabuke, šargarepe i limuna.

Sirup od cvekle, jabuke, šargarepe i limuna, sastojci:

  • 1 kg cvekle,
  • 1/2 kg šargarepe,
  • 1/2 kg jabuke,
  • 1/2 kg limuna,
  • 3 litra vode.

Sirup od cvekle, jabuke, šargarepe i limuna, priprema:

  • Očistite sve i sa vodom blendirate, sve osim limuna.
  • Procedite kroz gusto sito, zatim dodajte sok od limuna i rendanu koru od 1 limuna sve promešate.
  • Limun prethodno operite sodom bikarbonom.
  • Ostavite da odstoji 1/2 sata, zatim ponovo procedite.
  • Dodajte šećera koliko imate tečnosti ako hoćete sirup za rastvaranje ili zasladite po želji.
  • Promešajte da se otopi šećer, sipate u flaše i pasterizujete.

Svo voće i povrće je iz moje bašte, nije tretirano pesticidima. Samo je limun iz prodavnice.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Sirup od cvekle, jabuke, šargarepe i limuna – Gvozdena Živković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.