Sirup od cvekle, jabuke, šargarepe i limuna.
Sirup od cvekle, jabuke, šargarepe i limuna, sastojci:
- 1 kg cvekle,
- 1/2 kg šargarepe,
- 1/2 kg jabuke,
- 1/2 kg limuna,
- 3 litra vode.
Sirup od cvekle, jabuke, šargarepe i limuna, priprema:
- Očistite sve i sa vodom blendirate, sve osim limuna.
- Procedite kroz gusto sito, zatim dodajte sok od limuna i rendanu koru od 1 limuna sve promešate.
- Limun prethodno operite sodom bikarbonom.
- Ostavite da odstoji 1/2 sata, zatim ponovo procedite.
- Dodajte šećera koliko imate tečnosti ako hoćete sirup za rastvaranje ili zasladite po želji.
- Promešajte da se otopi šećer, sipate u flaše i pasterizujete.
Svo voće i povrće je iz moje bašte, nije tretirano pesticidima. Samo je limun iz prodavnice.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!