Sos sa pečurkama i prazilukom – Zorica Stajić

Sos sa pečurkama i prazilukom – ovaj izuzetno ukusan sos je idealan prilog piletini i raznim šniclama a može se koristiti i kao dodatak nekim drugim jelima…

Sos sa pečurkama i prazilukom - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Sos sa pečurkama i prazilukom – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Sos sa pečurkama i prazilukom – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Sos sa pečurkama i prazilukom – ovaj izuzetno ukusan sos je idealan prilog piletini i raznim šniclama a može se koristiti i kao dodatak nekim drugim jelima…

  • 50 gr margarina (za sve namene)
  • 3 kašike brašna
  • 1 komad praziluka (manji struk, sitno seckanog)
  • 100 gr šampinjona (sitno seckanih (može i mariniranih))
  • 3 kašike kisele pavlake (2-3 kašike)
  • 2 kašike senfa
  • so (po ukusu)
  • supe (pileće, juneće)
  • biber (mleveni)
  1. Na margarinu kratko propržite brašno pa dodajte malo supe, dobro promešajte da ne bude grudvica pa dodajte praziluk i šampinjone. Kuvajte desetak minuta, uz stalno mešanje i postepeno dolivanje supe. Kada sos dobije potrebnu gustinu, posolite, pobiberite, dodajte senf i na kraju kiselu pavlaku. Sve dobro sjedinite, pustite da proključa pa sklonite sa vatre.
  2. Ja sam kuvala supu od pilećih bataka i karabataka, nju sam koristila za sos a prilikom serviranja uklonila sam kožicu sa njih, prelila ih sosom i poslužila…

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Sos sa pečurkama i prazilukom – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.