11. Beogradski salon vina – Posetili smo | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 3

11. Beogradski salon vina, održan je u hotelu Haytt Regency Beograd, 12. i 13.12.2014. godine.

Ove godine, Glavni program 11. Beogradskog salona vina, obuhvatio je Veliku scenu, gde je prikazano i degustirano 300 vina, Malu scenu, gde je prikazano i degustirano 100 vina, kao i Gastronomsku scenu, koja je donela degustaciju delikatesne hrane, u pravom duhu hedonizma. Osim Glavnog programa, vrlo bogat sadržaj bio je namenjen i Pratećem programu, koji je obuhvatio više od 50 događaja – uz degustaciju više od 100 vina izvan Glavnog programa.

11. Beogradski salon vina - Foto by Recepti i Kuvar online

Sve vodeće vinarije iz Srbije i regiona, koje drže do svog ugleda, trude se da budu prisutne na ovom događaju. Bile su prisutne i vinarije iz inostranstva, preko svojih predstavnika i distributera. Rečju, veliki izbor za degustaciju, za svačiji ukus.

11. Beogradski salon vina - Foto by Recepti i Kuvar online

Naš lični utisak je da je uvođenje Gastronomske scene, pravo osveženje, ali, nad svim ostalim, preovladao je utisak velike gužve, koja nam nije omogućavala, na pojedinim mestima, ni da priđemo do stolova izlagača. Dobronamerna preporuka organizatoru bila bi da o ovome povede računa. Što se nas tiče, ako budemo odlučili da posetimo Beogradski salon vina naredne godine, izbor će biti neki od Pratećih programa, gde je obezbeđen samo ograničen broj mesta.

In Vino Veritas!

Recepti & Kuvar, decembar 2014.