11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu
11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu

Kragujevački kulinari osvojili su 9 zlatnih, 2 srebrne medalje i 2 šampionska pehara za najboljeg kuvara juniora i najbolji juniorski tim na kulinarskom takmičenju ‘’Niški zlatni kotlić 2017’’ koji je održan u Nišu od 02.-04.06.2017 godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije. Takmičenje je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša.

Tim iz Kragujevca su činili Milan Stevanović, Dušan Živković, Đorđe Milić, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i podpredsednikom asocijacije i mentorom Vladimirom Arsenijevićem.

11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu - Milan Stevanović
11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu – Milan Stevanović
11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu - Milan Stevanović, osvojeni pehar
11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu – Milan Stevanović, osvojeni pehar

“Mi smo oduševljeni postignutim rezultatima. Ovo je veliki uspeh za nas, imajući u vidu da je bilo preko 300 takmičara iz preko 20 država sveta, a naš takmičarski tim je skoro potpuno podmađen i još uvek nije dobro uigran. Takmičari koji su činili prethodni tim su većinom otišli na rad u inostranstvo i postali šefovi kuhinja, ali to je glavni zadatak naše asocijacije ‘’- kazao je Vujadinović.

‘’Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari, međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje nisu ni ovog puta izostale.’’- izjavio je mentor I profesor kuvarstva Vladimir Arsenijević.

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari iz preko 20 država širom sveta nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu
11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu

O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba i master šefovima iz Izraela, Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Španije, Italije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja, trudili su se nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

Saopštenje: Horeca Asocijacija Kragujevac

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.