11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu

Kragujevački kulinari osvojili su 9 zlatnih, 2 srebrne medalje i 2 šampionska pehara za najboljeg kuvara juniora i najbolji juniorski tim na kulinarskom takmičenju ‘’Niški zlatni kotlić 2017’’ koji je održan u Nišu od 02.-04.06.2017 godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije. Takmičenje je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša.

Tim iz Kragujevca su činili Milan Stevanović, Dušan Živković, Đorđe Milić, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i podpredsednikom asocijacije i mentorom Vladimirom Arsenijevićem.

11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu - Milan Stevanović
11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu – Milan Stevanović
11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu - Milan Stevanović, osvojeni pehar
11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu – Milan Stevanović, osvojeni pehar

“Mi smo oduševljeni postignutim rezultatima. Ovo je veliki uspeh za nas, imajući u vidu da je bilo preko 300 takmičara iz preko 20 država sveta, a naš takmičarski tim je skoro potpuno podmađen i još uvek nije dobro uigran. Takmičari koji su činili prethodni tim su većinom otišli na rad u inostranstvo i postali šefovi kuhinja, ali to je glavni zadatak naše asocijacije ‘’- kazao je Vujadinović.

‘’Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari, međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje nisu ni ovog puta izostale.’’- izjavio je mentor I profesor kuvarstva Vladimir Arsenijević.

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari iz preko 20 država širom sveta nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu
11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu

O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba i master šefovima iz Izraela, Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Španije, Italije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja, trudili su se nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

Saopštenje: Horeca Asocijacija Kragujevac

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

11 medalja i dva pehara za kragujevačke kulinare na međunarodnom takmičenju u Nišu

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.