2. Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL

2. Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL, biće održan u Dorćol Platz-u u subotu i nedelju 17.10. i 18.10.2020.

Na drugom po redu TESTIVALU, u saradnji sa Dorćol Plaz-om, Udruženje Testival, partnerski organizuje drugi TESTIVAL 2020 sa izuzetnim programom.

Posetioci će, tokom dva festivalska dana, moći da vide ponudu sa akcijskim cenama preko 30 izlagača i prisustvuju na više od 8 radionica sa degustacijom! Hleb je osnovna tema Festivala Testival 2020 #2.

Prvo izdanje Festivala TESTIVAL održano je u Beogradu, 29.02. i 01.03.2020.

Radionice, koje je pratio veliki broj posetilaca i medija otkrile su mnoge tajne spremanja testenine, raznih testa i kolača.ve je vrvelo od ljudi u poznatoj beogradskoj četvrti Dorćol jer se ovim krajem tokom dva dana vikenda širio opojni miris pogače spremljene po starinskom receptu ispečene u crepulji, ispod sača. Više od 20 izlagača iz Srbije predstavili su proizvode od testa, kao i domaće sokove, džemove, med.

Da sve bude na visoko profesionalnom nivou, pobrinuo se tim METRO HoReCa centra, zajedno sa Junior Chefs Club-om, čiji članovi su višestruki nosioci medalja na kulinarskim olimpijadama.

“Prethodni Festival TESTIVAL u Beogradu, uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, imao je zaista veliki odziv i učesnika, kuvara, poznatih ličnosti, medija. Ponosni smo što su nam počasni gosti/domaćini bili učesnici organizovani preko Turističke organizacije Ražnja, čije je crepuljarstvo svrstano u nematerijalnu kulturnu baštinu Republike Srbije.” – Miodrag Ilić, predsednik Udruženja TESTIVAL.

TESTIVAL – mesto gde caruje testo!

„Hrana je najbolji lek”! – pisao je krajem 19. veka prosvetitelj i narodni lekar Vasa Pelagić, i dodaje: “od dobre hrane zavisi blagostanje i zdravlje naroda. Samo sit čovek može da misli pravilno i da radi uredno i dovoljno.

Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/Festival-testa-testenine-i-hleba-Testival-557194518139319/
Instagram: https://instagram.com/testival2020
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjSisT1pPAcvAiV6cH1tOZw

HASHTAG: #TESTIVAL #TESTIVAL2020

Program Festivala testa testenine i hleba TESTIVAL 2020 #2:

Tema Festivala TESTIVAL 2020 #2, OKTOBAR: HLEB

Radno vreme Festivala testa, testenina i hleba TESTIVAL biće od 11.00h do 18.00h u subotu i nedelju, 17.10. i 18.10.2020. Ceremonija otvaranja je u subotu od 12.00h.

Radionice 17.10.2020.: (13h, 14h, 15h, 16h)
Radionice 18.10.2020.: (13h, 14h, 15h, 16h)

Cena jednodnevne ulaznice je 100 dinara. Ulaznice će biti dostupne na ulazu u Dorćol Platz.

Svečana dodela nagrada za najboljeg izlagača festivala i za najbolji proizvod festivala, biće održana u nedelju, 18. oktobra od 17.30h.

Napomena: u slučaju da, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ne bude moguće održavanje Festivala testa, testenine i hleba TESTIVAL 17.10. i 18.10.2020., Udruženje TESTIVAL, će organizovati virtuelni Festival TESTIVAL 2020 #2, preko Fejsbuk i YouTube platformi.

Izvor: www.testival.rs

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

2. Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL

TESTIVAL – MESTO GDE CARUJE TESTO!

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.