Kroasani.
Kroasani – Jelena Nikolić
Kroasani.
- 1 kg mekog brasna
- 1 kockica kvasca
- 500 ml vode (mlake)
- 2 kasicice šećera
- 3 kasicice soli
- 1 casa kisele pavlake (180g)
- 100 ml ulja
- 250 gr margarina
- 1 komad žumance
- susam
- Pomesati malo vode, secer, kvasac i kasiku brasna i ostaviti da nadodje. Nadosli kvasac sipati u brasno, dodati vodu, ulje, pavlaku i so. Zamesiti testo. Prebaciti ga na brasnom posutu radnu povrsinu, mesiti da postane elasticno. Vratiti testo u ciniju, pokriti pamucnom salvetom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
- Testo podeliti na 3 dela (3 jufke). Jednu jufku staviti na brasnom posutu radnu povrsinu, podeliti je na 8 loptica, tanjiti oklagijom jednu po jednu i redjati ih jednu na drugu. Sve osim poslednje premazati margarinom.
- Oklagijom razvuci testo (oko 50cm precnika) i iseci na 16 delova (16 trouglova). Isti postupak i za preostale dve jufke.
- Po zelji filovati sirom, sunkom..ili ostaviti bez fila. Urolati (od sire ka uzoj strani), redjati u pleh (podmazan ili oblozen papirom za pecenje). Premazati ulupanim zumancetom, posuti susamom.
- Peci 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C, zatim jos oko 15 minuta na 180 C.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!