Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Kroasani – Jelena Nikolić

18

Kroasani.

Kroasani - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Kroasani – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Kroasani – Jelena Nikolić

Kroasani.

  • 1 kg mekog brasna
  • 1 kockica kvasca
  • 500 ml vode (mlake)
  • 2 kasicice šećera
  • 3 kasicice soli
  • 1 casa kisele pavlake (180g)
  • 100 ml ulja
  • 250 gr margarina
  • 1 komad žumance
  • susam
  1. Pomesati malo vode, secer, kvasac i kasiku brasna i ostaviti da nadodje. Nadosli kvasac sipati u brasno, dodati vodu, ulje, pavlaku i so. Zamesiti testo. Prebaciti ga na brasnom posutu radnu povrsinu, mesiti da postane elasticno. Vratiti testo u ciniju, pokriti pamucnom salvetom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
  2. Testo podeliti na 3 dela (3 jufke). Jednu jufku staviti na brasnom posutu radnu povrsinu, podeliti je na 8 loptica, tanjiti oklagijom jednu po jednu i redjati ih jednu na drugu. Sve osim poslednje premazati margarinom.
  3. Oklagijom razvuci testo (oko 50cm precnika) i iseci na 16 delova (16 trouglova). Isti postupak i za preostale dve jufke.
  4. Po zelji filovati sirom, sunkom..ili ostaviti bez fila. Urolati (od sire ka uzoj strani), redjati u pleh (podmazan ili oblozen papirom za pecenje). Premazati ulupanim zumancetom, posuti susamom.
  5. Peci 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C, zatim jos oko 15 minuta na 180 C.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!