Zaljućeni pileći bataci – ovo je sličan recept kao i za pileća krilca. Priprema se brzo i jednostavno u rerni!
Obrok koji je super jednostavan i tako ukusan! Ako želite hrskavu kožicu, prvo pecite na 160 stepeni C oko 30 minuta, pa onda podginite tempraturu na na 220 stepeni C, za još oko 10-15 minuta, sve dok kožica ne dobije zlatnu boju.
Zaljućeni pileći bataci – Recepti i Kuvar online
Zaljućeni pileći bataci – ovo je sličan recept kao i za pileća krilca. Priprema se brzo i jednostavno u rerni!
- 8 komada pilećih bataka
- 150 gr ljutog sosa od crvene paprike
- 40 gr putera (sečen u kockice)
- 0,9 gr belog luka u prahu
- 0,7 gr crnog luka u prahu
- so (po ukusu)
- 200 gr sir (kvalitetan, ili sir za posipanje)
- biber (po ukusu)
- Stavite batake u sud za pečenje i pospite ih ravnomerno komadima maslaca.
- Sipajte ljuti sos preko piletine, zatim začinite sa belim lukom u prahu, crnim lukom u prahu, i dodajte so i biber po ukusu.
- Ako želite hrskavu kožicu, prvo pecite na 160 stepeni C oko 30 minuta, pa onda podginite tempraturu na na 220 stepeni C, za još oko 10-15 minuta, sve dok kožica ne dobije zlatnu boju.
- Zaljućene pileće batake poslužite tople, posute kvalitetnim kačkavaljom ili sirom uz sezonsku salatu. Prijatno!
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!