U Rusiji se boršč pravi u proleće, jer obiluje povrćem. Preporučuje se ljudima sa slabim gvožđem i za podizanje imuniteta.
Potrebno je:
- 1 kg junetine
- 1 goveđa kocka
- 1 manja glavica kupusa
- 500 g šargarepe
- 500 g krompira
- 500 g cvekle
- 150 g luka
- 50 g maslaca
- 50 ml sirćeta
- šećer
- lovorov list sušeni
- peršun
- 2 čena belog luka
- 200 ml kisele pavlake
- 1 kašika Vegete
Priprema:
- Meso stavite u oko 2, 5 l vode. Dodajte Vegetu, goveđu kocku i malo soli. Ostavite da malo prokuva. Povremeno skidajte penu s površine.
- Kuvano meso narežite na duguljaste komade.
- Cveklu ogulite, krupno naribajte i stavite u malo vode (kojoj ste dodali sirće) pa kuvajte 20-30 minuta.
- Kupus narežite na komadiće ili rezance, krompir na kocke, luk na kockice, šargarepu krupno izrendajte.
- U supu od mesa stavite kupus i kuvajte 10-15 minuta, dodajte krompir i nastavite kuvati.
- Na ugrejanom maslacu propržite luk i šargarepu, sve zajedno pržite pa umešajte u kupus zajedno s cveklom. Začinite lovorovim listom, šećerom i naseckanim belim lukom.
- Na kraju dodajte narezano meso i sve zajedno još kratko prokuvajte. Po potrebi boršč malo razredite, a po želji dodajte malo sirćeta.
Izvor: BKTVnews.com
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!