Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Direktno sa ruske trpeze: Boršč, rapsodija prolećnih ukusa (RECEPT)

0

U Rusiji se boršč pravi u proleće, jer obiluje povrćem. Preporučuje se ljudima sa slabim gvožđem i za podizanje imuniteta.

Potrebno je:

  • 1 kg junetine
  • 1 goveđa kocka
  • 1 manja glavica kupusa
  • 500 g šargarepe
  • 500 g krompira
  • 500 g cvekle
  • 150 g luka
  • 50 g maslaca
  • 50 ml sirćeta
  • šećer
  • lovorov list sušeni
  • peršun
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1 kašika Vegete
BKTVnews - Direktno sa ruske trpeze: Boršč, rapsodija prolećnih ukusa (RECEPT) - Pixabay
BKTVnews – Direktno sa ruske trpeze: Boršč, rapsodija prolećnih ukusa (RECEPT) – Pixabay

Priprema:

  • Meso stavite u oko 2, 5 l vode. Dodajte Vegetu, goveđu kocku i malo soli. Ostavite da malo prokuva. Povremeno skidajte penu s površine.
  • Kuvano meso narežite na duguljaste komade.
  • Cveklu ogulite, krupno naribajte i stavite u malo vode (kojoj ste dodali sirće) pa kuvajte 20-30 minuta.
  • Kupus narežite na komadiće ili rezance, krompir na kocke, luk na kockice, šargarepu krupno izrendajte.
  • U supu od mesa stavite kupus i kuvajte 10-15 minuta, dodajte krompir i nastavite kuvati.
  • Na ugrejanom maslacu propržite luk i šargarepu, sve zajedno pržite pa umešajte u kupus zajedno s cveklom. Začinite lovorovim listom, šećerom i naseckanim belim lukom.
  • Na kraju dodajte narezano meso i sve zajedno još kratko prokuvajte. Po potrebi boršč malo razredite, a po želji dodajte malo sirćeta.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.