Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović
Slana torta od patlidžana i špageta – Ukusno i dekorativno.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović
- Sastojci:
- 3 plava patlidžana
- 200 gr špageta
- 3 glavice crvenog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 šargarepa
- 300 gr mlevenog mesa
- 3 paradajza
- 1 jaje
- suvi biljni začin
- ulje
- Preliv:
- 2 jaja
- Patlidžan oprati , seći na tanke listove ,posoliti i ostaviti da malo odstoje.Kada su patlidžani odstojali propržiti ih na vrelom ulju sa obe strane da porumene.
- Špagete skuvati u slanoj vodi.
- Sitno iseckati crveni luk , beli luk i šargarepu, pa dinstati na ulju. Dodati mleveno meso i dinstati ga dok ne promeni boju pa potom dodati oljušteni i sitno seckani paradajz i sve mešati dok se paradajz ne raspadne i sva suvišna tečnost ispari. Pred kraj dodati suvi biljni začin, promešati i skloniti sa šporeta. U fil od mesa dodati oceđene špagete i jaje pa promešati da se sve lepo sjedini.
- U okruglu tepsiju veličina 24 cm, ređati u krug plavi patlidžan stim da su i ivice tepsije obložene patlidžanom. Naneti pripremljeni fil i preliti sa umućenim jajima. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći.
- Pečenu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi pa pažljivo okrenuti na tanjir vodeći računa da se ne rasturi.