Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović

Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović

Slana torta od patlidžana i špageta – Ukusno i dekorativno.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović

  • Sastojci:
  • 3 plava patlidžana
  • 200 gr špageta
  • 3 glavice crvenog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 šargarepa
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 3 paradajza
  • 1 jaje
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • Preliv:
  • 2 jaja
  1. Patlidžan oprati , seći na tanke listove ,posoliti i ostaviti da malo odstoje.Kada su patlidžani odstojali propržiti ih na vrelom ulju sa obe strane da porumene.
  2. Špagete skuvati u slanoj vodi.
  3. Sitno iseckati crveni luk , beli luk i šargarepu, pa dinstati na ulju. Dodati mleveno meso i dinstati ga dok ne promeni boju pa potom dodati oljušteni i sitno seckani paradajz i sve mešati dok se paradajz ne raspadne i sva suvišna tečnost ispari. Pred kraj dodati suvi biljni začin, promešati i skloniti sa šporeta. U fil od mesa dodati oceđene špagete i jaje pa promešati da se sve lepo sjedini.
  4. U okruglu tepsiju veličina 24 cm, ređati u krug plavi patlidžan stim da su i ivice tepsije obložene patlidžanom. Naneti pripremljeni fil i preliti sa umućenim jajima. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći.
  5. Pečenu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi pa pažljivo okrenuti na tanjir vodeći računa da se ne rasturi.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.