Kadifica kanapei – Kristina Gašpar
Kadifica kanapei – sasvim slučajno sam ove kanapee dekorisala cvetićima koji podsećaju na kadifice, pa sam im upravo zbog toga i dala ovaj naziv 😉 Još jedan predlog za predstojeće praznike!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Kadifica kanapei – Kristina Gašpar
- 100 gr rendanog kačkavalja
- 100 gr rendane praške šunke
- 100 gr rendane (barene, šargarepe)
- 100 gr rendanog (barenog, krompira)
- 100 gr rendanih kiselih krastavaca
- 200 gr majoneza
- po ukusu i potrebi biber i so
- 40 kriški crnog bageta
- Za dekoraciju:
- po potrebi sitno rendana blanširana šargarepa (oko 100 gr)
- po potrebi peršunov list
- Sve navede rendane sastojke izmešati i dodati majonez. Dobro sjediniti, pa po ukusu dodati so i biber.
- Ostaviti da smesa odstoji bar sat vremena kako bi se sastojci i ukusu sjedinili.
- Nakon toga, na komad bageta stavljati željenu količinu fila.
- (Broj kriški bageta je dat okvirno jer zavisi od prečnika bageta kao i od toga koju količinu fila ćete stavljati na njega.)
- Kanapee dekorisati rendanom šargarepom i listovima peršuna kao što je na slici.