Medeno srce kolačići – Kristina Gašpar
Medeno srce kolačići – i eto tako… Još jedan kolač koji inače pripremam. Sada sa manjim izmenama i u drugom obliku.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Medeno srce kolačići – Kristina Gašpar
- Sastojci za testo:
- 3 jajeta;
- 1 šolja šećera;
- 1 šolja jogurta;
- 2 šolje brašna;
- 2/3 šolje ulja;
- 1 kašika meda;
- 1 kašičica cimeta;
- 1 kesica začina za medenjake (ukoliko začin ne sadrži prašak za pecivo (dodati 1 kašičicu))
- Sastojci za punjenje:
- 150 g pekmeza od kajsije;
- 10 g gustina;
- 1 dl vode;
- 10 g vanilin šećera;
- Glazura:
- 100 g čokolade;
- 3 kašike vode;
- 1 kašičica margarina ili maslaca.
- Za testo umutite sve navedene sastojke (sipajte sve u posudu i mutite nekoliko minuta dok smesa ne postane glatka).
- Pleh za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte testo do 2/3 korpice.
- Ova količina testa je dovoljna za 16 kolača.
- Pecite ih 15 minuta na 150 stepeni i 10 minuta na 200 stepeni.
- Prohlađene mafine izdubite kašičicom ili nožićem i napunite mlakim sosom koji ćete pripremiti tako što ćete sjediniti vodu i gustim, potom ćete dodati pekmez i vanilin šećer i kuvati nekoliko minuta od momenta kada sos provri. Prohladite ga mešanjem.
- Glazuru pripremite na uobičajeni način i poprskajte ili prelijte kolačiće.
- Dekorišite ih po želji.