Američki san – Sandra Stojiljković Cvetković

Američki san – Sandra Stojiljković Cvetković

Američki san – vazdušaste, meke palačinke sa bogatim kremastim filom, šlagom i čokoladom. Odlična poslastica za sve slatkoljupce.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Američki san – Sandra Stojiljković Cvetković

Za palačinke:

  • 150 grama brašna
  • 20 grama kakaoa
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 100 grama šećera
  • 2 kašike ulja
  • 250 ml mleka

Za fil:

  • 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 4- 5 kašika šećera
  • 250 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 1/2 margarina
  • po želji šlag
  • po želji rendana čokolada
  • po želji čokoladni preliv.
  1. Brašno prosejati sa kakao prahom i praškom za pecivo i ostaviti sa strane. Mikserom umutiti jaja sa šećerom, tako da masa postane kremasta, dodati ulje i polovinu mleka, pa nastaviti mućenje, dok se smesa u potpunosti ne ujednači. Zatim smesi dodati pripremljenu mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo, pa mutiti žicom za mućenje. Kada je smesa kompaktna, dodavati postepeno preostalu količinu mleka sve vreme muteći žicom za mućenje. Ostaviti masu da odstoji 5-10 minuta pre pečenja palačinki. Manjom kutlačom sipati smesu u zagrejani, nauljeni teflonski tiganj (pritom formirati male palačinke, kako bi vam bilo lakše za okretanje, da se ne bi cepale ukoliko su velike).
  2. Peći dok se cela površina palačinke ne ispuni mehurićima, pa okrenuti na drugu stranu.
  3. Peći još oko minut sa druge strane, pa onda skloniti sa tiganja. Postupak ponavljati, dok ne utrošite celokupnu smesu (od ove količine se dobija desetak manjih palačinki).
  4. Skuvati puding u mešavini mleka i vode uz dodatak šećera. Ostaviti da se ohladi. Zatim ga umutiti sa polovinom margarina. Prvu palačinku premazati ovim filom, zatim staviti drugu, pa i nju premazati istim filom.
  5. Staviti treću palačinku, a preko nje poslastičarskim špricem istiskivati šlag u obliku kupica. Posuti rendanom čokoladom, preliti čokoladnim prelivom i služiti. Za filovanje možete koristiti i neki drugi Vama omiljeni fil, prelive, voće ili med. Za jednu porciju potrebne su tri palačinke.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Američki san – Sandra Stojiljković Cvetković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.