Medeno srce kolačići – Kristina Gašpar

0

Medeno srce kolačići – Kristina Gašpar

Medeno srce kolačići – i eto tako… Još jedan kolač koji inače pripremam. Sada sa manjim izmenama i u drugom obliku.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Medeno srce kolačići - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Medeno srce kolačići – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 16

Sastojci

  • Sastojci za testo:
  • 3 jajeta;
  • 1 šolja šećera;
  • 1 šolja jogurta;
  • 2 šolje brašna;
  • 2/3 šolje ulja;
  • 1 kašika meda;
  • 1 kašičica cimeta;
  • 1 kesica začina za medenjake (ukoliko začin ne sadrži prašak za pecivo dodati 1 kašičicu)
  • Sastojci za punjenje:
  • 150 g pekmeza od kajsije;
  • 10 g gustina;
  • 1 dl vode;
  • 10 g vanilin šećera;
  • Glazura:
  • 100 g čokolade;
  • 3 kašike vode;
  • 1 kašičica margarina ili maslaca.

Uputstvo za pripremu

  1. Za testo umutite sve navedene sastojke (sipajte sve u posudu i mutite nekoliko minuta dok smesa ne postane glatka).
  2. Pleh za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte testo do 2/3 korpice.
  3. Ova količina testa je dovoljna za 16 kolača.
  4. Pecite ih 15 minuta na 150 stepeni i 10 minuta na 200 stepeni.
  5. Prohlađene mafine izdubite kašičicom ili nožićem i napunite mlakim sosom koji ćete pripremiti tako što ćete sjediniti vodu i gustim, potom ćete dodati pekmez i vanilin šećer i kuvati nekoliko minuta od momenta kada sos provri. Prohladite ga mešanjem.
  6. Glazuru pripremite na uobičajeni način i poprskajte ili prelijte kolačiće.
  7. Dekorišite ih po želji.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.