Sicilijanska parmidžana – obavezno probajte ovo jelo… iznenadićete se, koliko je ukusno…
U originalnom receptu se koristi, mocarela i parmezan, kao i svež bosiljak, pa zatim paradajz pelat, a ovo je moja varijanta i fenomenalnog je ukusa…
Sicilijanska parmidžana – Dragana Skular
Sicilijanska parmidžana – obavezno probajte ovo jelo… iznenadićete se, koliko je ukusno…
- 3 komada patlidžana
- 300 gr kačkavalja
- 2 čena belog luka
- bosiljak (malo)
- 2 dl. soka od paradajza
- 0,5 kašike brašna
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- ulje (po ukusu)
- Patlidzan oljuštite, isecite na tanku parčad, posolite i ostavite da stoji oko 1 sat.
- Na malo ulja, kratko propržite beli luk, dodajte malo soli, brašno i sok od paradajza i bosiljak.
- Patlidzan je pustio svoj sok i gorčinu, iscedite ga i poređajte u pleh, svako parče premažite sa malo ulja, pa pecite oko 10 min u rerni na 250 stepeni.
- U vatrostalnoj posudi ređajte patlidzan, rendani sir pa paradajz sos, tako dok ne utrošite materijal…na poslednjem redu stavite patlidzan i preko sos od paradajza… a sir dodajte kada je parmidzana već pečena, pa vratite na minut u rernu da se istopi.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!