Čokoladni minjoni sa orasima i džemom od kajsija – Dragana Skular

Čokoladni minjoni sa orasima i džemom od kajsija – Dragana Skular

Čokoladni minjoni sa orasima i džemom od kajsija – ukusni, sočni, orašasto voćni medaljoni…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čokoladni minjoni sa orasima i džemom od kajsija – Dragana Skular

Čokoladni minjoni sa orasima i džemom od kajsija – ukusni, sočni, orašasto voćni medaljoni…

Sastojci za koru:

  • 4 jaja
  • 4 šoljice šećera
  • 2 šoljice mleka
  • 3 šoljice ulja
  • 5 šoljica brašna
  • 3 šoljice mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za glazuru:

  • 150 gr. čokolade
  • kašika putera
  • 3 kašike šećera
  • 5 kašika mleka

Sastojci za fil:

  • džem od kajsija

Sastojci za ukrašavanje:

  • 2 kesice šlaga
  • 50 gr. čokolade
  1. Umutiti belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance.
  2. Dodati mleko i ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo i orasima.
  3. Peći u đuveč plehu na 150 stepeni oko 30 min.
  4. Kada se ohladi, koru preseći na pola.
  5. Jednu polovinu premazati džemom od kajsija pa preklopiti drugom polovinom kore.
  6. Kolač iseći na kocke.
  7. Svaku kocku premazati čokoladnom glazurom.
  8. Ukrasiti šlagom i figuricama od čokolade koje se prave na sledeći način:
  9. Čokoladu istopite na pari, pa uz pomoć šprica za filovanje napravite razne oblike na foliji.
  10. Ostavite ih u zamrzivaču sat vremena.
  11. Pažljivo ih skinite sa folije i ukrasite minjone.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čokoladni minjoni sa orasima i džemom od kajsija – Dragana Skular

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.