Alaski đuveč – Marija Mirković
Alaski đuveč – za sve ljubitelje ribe.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Alaski đuveč – Marija Mirković
- 500 gr fileta soma
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 suva paprika
- 100 gr graška
- 100 gr pirinča
- 2 veća krompira
- 200 ml soka od paradajza
- biber (ulje, so)
- Na ulju propržiti sitno seckani luk, dodati seckanu šargarepu I grašak. Dinstati oko 15 minuta. Zatim dodati seckanu suvu paprika, pirinač, krompir isečen na veće kocke I naliti sokom od paradajza. Kuvati oko 15 minuta. Posoliti I pobiberiti. Smesu preručiti u posudu za pečenje, po površini smese poredjati komade posoljene somovine, naliti sa malo vode I krčkati u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.