Aljoša Milenković, Al Jazeera, besplatno predavanje: Šta budućnost nudi meni? | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?

Studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u okviru projekta Škola poslovnih veština i u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i Domom omladine, organizuje besplatno predavanje

Aljoše Milenkovića, reportera i producenta televizije Al Jazeera English

Tema predavanja: Šta budućnost nudi meni?

Vreme: nedelja, 26. april 2015, 19h

Mesto: Dom omladine, Beograd, I sprat, Tribinska sala

 

Aljoša Milenković jedan je od vodećih srpskih novinara koji su karijeru gradili izveštavajući sa ratom zahvaćenih područja u svetu. Tokom više od 20 godina rada u medijima, izveštavao je za najveće domaće i neke od najvećih svetskih elektronskih medija. TV karijeru je započeo na RTS – u 1994. a 2000. počinje rad na BK TV kao prezenter u Telefaktu, da bi se tokom vremena isprofilisao kao novinar iz kriznih područja širom sveta. Nakon gašenja BK TV 2006. prelazi na katarski TV kanal Al Džazira. “Odluke od kojih zavisi ostatak života često se donose „preko kolena“, na osnovu „sviđa mi se“ logike, pa neretko budu pogrešne: od izbora životne profesije, posla do prebivališta. Nekada kao rezultat pogrešnih izbora dobar deo života potrošimo na ispravljanje grešaka pogrešnih odluka, do kojih ne bi došlo da smo na vreme sagledali šta sve utiče na smer u kome svet ide. Poznavanje kako lokalnih tako i globalnih ekonomskih, demografskih i političkih procesa, može pomoći i pojedincima, kompanijama, a i državama da uštede mnogo dragocenog vremena, a samim tim i novca”, kaže Aljoša Milenković, izmeđuostalog, u najavi predavanja. O prognozama i o tome šta nas očekuje lokalno, ali i u svetu u narednom periodu, o tome kako se postaviti prema tim dešavanjima, o iskustvima pogrešnih procena kao i još mnogo toga interesantnog možete čuti na predavanju Aljoše Milenkovića u nedelju 26.04. u 19h.

Ovo interesantno predavanje jedno je u nizu u okviru projekta Škola poslovnih veština, koji realizuje studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih država u Srbiji. Cilj projekta je da pruži mladima znanje i veštine s kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bi se unapredilo i što bolje iskoristio intelektualni potencijal mladih ljudi u zemlji. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija. Dosadašnji predavači: dr Džon Lenoks (profesor sa Univerziteta Oksford), dr Jurgen Spis (direktor instituta za Humanističke nauke), Vanja Udovičić (ministar omladine i sporta u Vladi Srbije), Gi Đoken (izvršni direktor UNESCO centra za mir iz Vašingtona), Uve Fredhajm (generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji), Nj.E. Nils Ragnar Kamsvog (ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji), Dragana Roter (rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Vip mobajl), Stalna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Srbiji, Irena Vojačkova- Solorano, Umes Muki, počasni ambasador UNESCO kluba na Sorboni i osnivač Instituta za održivo liderstvo.  Nova sezona započeta je predavanjem dobitnice Nobelove nagrade za mir za 2003. godinu, dr Širin Ebadi iz Irana, koje je održano 22. oktobra 2014. godine u Beogradu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Vesti, kliknite na link: VESTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!