Anđeoske suze – Ivana Pešić
Anđeoske suze – super kolač!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Anđeoske suze – Ivana Pešić
- 250 g brasna
- 1 prasak za pecivo
- 3 jajeta
- 200 g margarina
- 250 g secera
- 2 kesice vanilin secera
- 2 kasike kakaoa
- 2 dl mleka
- 500 g ociscenih visanja
- 1 soljica prezli
- sok od jednog limuna
- Brasno pomesati sa praskom za pecivo, dodati zumanca, razmucen margarin,100 g secera, vanil secer, kakao i mleko pa dobro izmesati kako bi se dobila ujednacena smesa. Pleh obloziti papirom za pecenje, poredjati visnje, posuti ih sa 50 g secera i prezlama. Preko visanja sipati smesu i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
- Posebno umutiti belanca sa preostalim secerom i limunovim sokom. Umucena belanca sipati preko kore i vratiti u rernu da se pece tacno 12 minuta.
- Izvaditi kolac iz sporeta i staviti u hladnu prostoriju.
- Kad se malo prohladi, kolac staviti u frizider da se potpuno ohladi i da se na povrsini pojave kapljice u vidu suza,po kojima je kolac dobio ime.