Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Anđeoske suze – Ivana Pešić

0

Anđeoske suze – Ivana Pešić

Anđeoske suze – super kolač!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Anđeoske suze - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Anđeoske suze – Ivana Pešić

Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 35 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 1

Sastojci

  • 250 g brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 3 jajeta
  • 200 g margarina
  • 250 g secera
  • 2 kesice vanilin secera
  • 2 kasike kakaoa
  • 2 dl mleka
  • 500 g ociscenih visanja
  • 1 soljica prezli
  • sok od jednog limuna

Uputstvo za pripremu

  1. Brasno pomesati sa praskom za pecivo, dodati zumanca, razmucen margarin,100 g secera, vanil secer, kakao i mleko pa dobro izmesati kako bi se dobila ujednacena smesa. Pleh obloziti papirom za pecenje, poredjati visnje, posuti ih sa 50 g secera i prezlama. Preko visanja sipati smesu i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
  2. Posebno umutiti belanca sa preostalim secerom i limunovim sokom. Umucena belanca sipati preko kore i vratiti u rernu da se pece tacno 12 minuta.
  3. Izvaditi kolac iz sporeta i staviti u hladnu prostoriju.
  4. Kad se malo prohladi, kolac staviti u frizider da se potpuno ohladi i da se na povrsini pojave kapljice u vidu suza,po kojima je kolac dobio ime.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.