Anjin Kajsijafasti kolač – Adriana Gašpar

Anjin Kajsijafasti kolač – Adriana Gašpar

Anjin Kajsijafasti kolač – fantasticnog ukusa, a pritom brz i jeftin kolač. Idealna poslastica za današnje nemanje 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Anjin Kajsijafasti kolač – Adriana Gašpar

Anjin Kajsijafasti kolač – fantasticnog ukusa, a pritom brz i jeftin kolač. Idealna poslastica za današnje nemanje 🙂

  • 3 jajeta
  • 500 g secera
  • 3 kasike ulja
  • 2 dl. mleka
  • 300 g brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanilisecer
  • 10 kasika pekmeza od kajsije
  • 50 g cokolade za kuvanje
  • 50 g margarina

Kora:

  1. umutiti 3 jaja sa 250g secera, dodati 3 kasike ulja, 1dl. mleka, 300g brasna. prasak za pecivo i vanili secer.
  2. Sjediniti.
  3. U prethodno podmazan pleh sipati smesu za koru.
  4. Koru peci 30 minuta na 150°

Fil:

  1. 2dl. vode, 200g secera, 4 kas.pekmeza, staviti pa provri sve zajedno nekoliko minuta.
  2. Ohladiti fil.
  3. Koru preseci na pola, izmrviti i sjediniti sa filom, na drugu polovinu kore namazati 6 kas. pekmeza, pa namazati fil.

Napraviti glazuru:

  1. 50g secera i 1dl. mleka, staviti da vri lagano, dodati 50g cokolade, kuvati dok se ne sjedini.
  2. Prohladiti, pa zatim zamesati 50g margarina.
  3. Odozgo na kolac namazati glazuru.
  4. Kolac staviti u frizider da se ohladi i stegne.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Anjin Kajsijafasti kolač – Adriana Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.