Avalski festival sireva za vikend 15. i 16. i juna u podnožju Avalskog tornja
Avalski festival sireva za vikend 15. i 16. i juna u podnožju Avalskog tornja

Na platou u podnožju Avalskog tornja će predstojećeg vikenda biti održan 2. Avalski festival sireva, degustaciona izložba sireva malih proizvođača, otvorena za sve posetioce Avale.

Na tezgama će pored belih kravljih i kozjih sireva iz podavalskih sela u kojima postoji tradicija proizvodnje sireva, biti izloženi i predstavljeni i neki od najpoznatijih i nagrađivanih sireva iz Srbije: Belgrader, čuveni kozji sir Budimirović iz mesta Glušci kod Šapca, kao i sirevi iz Banatskog Karađorđeva, Bistrice, Gardinovaca, Kikinde, Kukujevaca, Smedereva, Sremske Mitrovice, Suseka na Fruškoj gori, kao i sa Avali sestrinskih planina Divčibara i Zlatibora.

Posetioci će moći da uživaju i u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima sa Avali susedne planine, Fruške Gore, a biće predstavljeni i visoko kvalitetni prirodni proizvodi od voća malih poljoprivednih domaćinstava i gazdinstava iz prigradskih beogradskih opština.

Pored lepih ukusa i divnog pogleda sa platoa Avalskog tornja, posetioci će moći da uživaju i u desetak stepeni nižoj temperaturi nego što je u gradu i prijatnom vetriću.

Radno vreme „Avalskog festivala sireva“ je od 10 do 14 časova u subotu i od 8 do 14 časova u nedelju.

Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Do Avale se može doći i gradskim autobusom na liniji 400, koji polazi sa Trošarine na Banjici svakih 40 minuta počevši od 8 časova.

Detaljnije informacije o manifestaciji mogu se naći i na stranici: www.facebook.com/IzlozbaSira

Avalski festival sireva za vikend 15. i 16. i juna  u podnožju Avalskog tornja
Avalski festival sireva za vikend 15. i 16. i juna u podnožju Avalskog tornja

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!