Avokado, povrće i cimet – Ana Vuletić

Avokado, povrće i cimet – jedan od zanimljivih načina da pripremite kašicu za ručak od povrća, avokada sa dodatkom cimeta.

Avokado, povrće i cimet - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Avokado, povrće i cimet – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Avokado, povrće i cimet – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Avokado, povrće i cimet – jedan od zanimljivih načina da pripremite kašicu za ručak od povrća, avokada sa dodatkom cimeta.

  • 1 komad avokado (seckan na kockice)
  • 1 komad šargarepe (seckana na kockice)
  • 0,25 komad crvenog krompira (seckan na kockice)
  • cimet
  1. Oljuštite šargarepu i krompir, isecite na kockice i stavite u vodu da se kuva oko 10 minuta, dok ne omekša.
  2. Oljuštite avokado i iseckajte na kockice i ubacite u blender sa malo cimeta.
  3. Procedite povrće i dodajte u blender sa avokadom. Blendirajte dok ne dobijete kašu. Zbog masnoće avokada i suvosti krompira i šargarepe možda će biti potrebno da dodate malo prokuvane čiste vode kako biste razredili.
  4. Sačekajte da se ohladi i onda ponudite bebi.
  5. Nemojte preterivati sa cimetom, količina jednog prstohvata je sasvim dovoljna.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Avokado, povrće i cimet – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.