Bajadera sa kikirikijem – veoma je ukusna.
Bajadera sa kikirikijem – Andrijana Kovačević
Bajadera sa kikirikijem – veoma je ukusna.
- 4 grama oosecera
- 250 grama margarina
- 350 grama mlevenog keksa
- 100 grama gustina
- 100 grama mlevenog pecenog kikirikija
- 80 grama čokolade
Glazura :
- 100 grama čokolade
- 4 kasike ulja
za posipanje
- 20 grama kikirikija (mlevenog)
- U ciniji pomesati mleveni keks,gustin i mleveni kikiriki.
- Uspinovati 20 kasika vode sa 400 grama secera, i kada provri pustiti da kljuca jos 5 minuta.
- Skloniti sa vatre i dodati margarin,mesati da se istopi.
- Zatim dodati smesu iz cinije i dobro sjediniti.
- Podeliti masu na dva dela i u jedan dodati 80 grama rastoljene cokolade.
- Obloziti manji pleh najlonskom folijom i rasuti prvo deo sa cokoladom i ravnomerno rasporediti,zatim preko staviti bledi deo i isto tako rasporediti. Ostaviti da se malo ohladi,ja sam ostavila da prenoci.
- Kasnije posuti glazurom od cokolade a po zelji posuti i kikirikijem.
Nije tesko napraviti bajaderu, kao sto sam ja mislila da jeste…
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!