Bajadera sa višnjama – Vesna Pavlović

Bajadera sa višnjama.

Bajadera sa višnjama, sastojci:

Za smesu:

  • 200 ml mleka,
  • 200 g šećera,
  • 250 g margarina,
  • 500 g mlevenog keksa,
  • 100 g čokolade za kuvanje,
  • 500 g višnje.

Za glazuru:

  • 200 g gotove čokoladne glazure.

Bajadera sa višnjama, priprema:

Priprema smese:

  • U šerpu usuti šećer, dodati mleko, iseckan margarin i šerpu staviti na vatru. Kuvati dok ne provri i dok se svi sastojci ne sjedine.
  • Zatim, šerpu skloniti sa ringle, dodati mleveni keks i izmešati. Dobijenu smesu podelitu na dva dela – u jedan deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i zmešati, a u drugi deo dodati iseckane višnje i izmešati.
  • U pleh staviti deo sa čokoladom i ravnomerno rasporediti po celom plehu. Preko ravnomerno rasporediti deo sa višnjama. Zatim, naneti gotovu čokoladnu glazuru. Ostaviti da se stegne.
  • Bajaderu seći na štanglice (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.

Vreme pripreme: 40 minuta
Broj porcija: 10
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo

Savet: gotovu čokoladnu glazuru možete zameniti onom, koju ćete sami napraviti tako što 150 g čokolade za kuvanje polomite na kockice, stavite je u šerpu, dodate 3 kašike ulja i otopite na pari.

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Bajadera sa višnjama – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.