Galete ili bakin kolač, jedna od najpraktičnijih poslastica. Gotove su za samo nekoliko minuta, možete ih prilagođavati sopstvenom ukusu, dodavati i oduzimati sastojke po želji, i konačno ukrasiti na bezbroj načina.
Galete možete praviti slatke ili slane. Možete ih namazati kremom ili pekmezom, politi medom ili slatkim sirupom, ukrasiti šlagom ili svežim voćem. Posuti šećerom u prahu, ili jednostavno ostaviti takve kakve jesu.
Bakin kolač, sastojci:
- 4 jaja,
- 300 ml ulja,
- 300 g šećera,
- korica od jednog limuna,
- 250 ml mleka,
- 600 g brašna i
- 1 prašak za pecivo.
Bakin kolač, priprema:
- Umutite jaja i šećer, pa polako dodajte ostale sastojke, ulje, rendanu koricu limuna, mleko, brašno i na kraju prašak za pecivo.
- Kada se kalup dovoljno zagreje za galete, lagano ga nauljiti, a potom vaditi kašikom smesu i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa (2 – 3 kašike), pa zatvorite kalup i pecite dok se ne upali zeleno svetlo a ugasi se crveno ili dok ne porumeni.
- Prijatno!
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!