Baklava – Jelena Nikolić

Recept za baklavu

0

Baklava.

 

Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Bakalava – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Baklava.

Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 16 osoba
Autor Jelena Nikolić

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu
  • 100 gr oraha seckanih
  • 300 gr oraha melevenih
  • 150 ml ulja
  • 600 gr šećera
  • 700 ml vode
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 0,5 limuna sok

Uputstvo za pripremu

  1. U pleh (30x30cm) ređati kore (isečene da odgovaraju dimenzijama pleha) i orahe. Na prve dve ili tri kore staviti seckane orahe, a na ostale mlevene.

    Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
  2. Iseći na kocke pa možete svaku preseći i po dijagonali.

    Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
  3. Ulje dobro zagrejati i preliti baklavu.

    Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
  4. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200C.

    Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
  5. Od vode i šećera skuvati sirup, kad provri, kuvati još 7-8 minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer i sok od pola limuna. Prohlađenu baklavu preliti vrućim sirupom i ostaviti nekoliko sati da dobro upije.

    Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
  6. Uživajte!

    Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.