Baklava.
Bakalava – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Baklava.
- 500 gr kora za pitu
- 100 gr oraha (seckanih)
- 300 gr oraha (melevenih)
- 150 ml ulja
- 600 gr šećera
- 700 ml vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 0,5 limuna (sok)
U pleh (30x30cm) ređati kore (isečene da odgovaraju dimenzijama pleha) i orahe. Na prve dve ili tri kore staviti seckane orahe, a na ostale mlevene.
Iseći na kocke pa možete svaku preseći i po dijagonali.
Ulje dobro zagrejati i preliti baklavu.
Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200C.
Od vode i šećera skuvati sirup, kad provri, kuvati još 7-8 minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer i sok od pola limuna. Prohlađenu baklavu preliti vrućim sirupom i ostaviti nekoliko sati da dobro upije.
Uživajte!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!