Baklava – Jelena Nikolić

Baklava.

 

Bakalava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Bakalava – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Bakalava – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Baklava.

  • 500 gr kora za pitu
  • 100 gr oraha (seckanih)
  • 300 gr oraha (melevenih)
  • 150 ml ulja
  • 600 gr šećera
  • 700 ml vode
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 0,5 limuna (sok)
  1. U pleh (30x30cm) ređati kore (isečene da odgovaraju dimenzijama pleha) i orahe. Na prve dve ili tri kore staviti seckane orahe, a na ostale mlevene.

  2. Iseći na kocke pa možete svaku preseći i po dijagonali.

  3. Ulje dobro zagrejati i preliti baklavu.

  4. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200C.

  5. Od vode i šećera skuvati sirup, kad provri, kuvati još 7-8 minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer i sok od pola limuna. Prohlađenu baklavu preliti vrućim sirupom i ostaviti nekoliko sati da dobro upije.

  6. Uživajte!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.